tangerines, fruit, food-1721590.jpg

Du kan bruge appelsinskrald til at lave en lækker mayonnaise

Sådan gør du

Forbagning
  • Ca. 10 min. ved 200° – traditionel ovn.
Bagning
  • Ca. 20 min. ved 175° – traditionel ovn.
Tærtebund
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen løst.
  • Tryk den smuldrede dej ud i en smurt tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Tryk dejen godt op ad kanten.
  • Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen.
Mazarinfyld
  • Pisk smør, sukker og marcipan luftig med en håndmixer. Tilsæt æg og mel, og pisk det godt.
  • Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund og bag den færdig midt i ovnen.
  • Drys chokoladen på den varme bund og lad det smelte. Fordel det over hele bunden og lad kagen køle af, i formen, på en bagerist i ca. ½ time.
Konditorcreme
  • Pisk mælk og æg let sammen i en tykbundet gryde. Pisk sukker, mel og vaniljekorn og -stang i gryden.
  • Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. – eller til melsmagen er væk.
  • Hæld cremen i en skål (fjern vaniljestangen) og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af.
  • Pisk fløden til et let skum og vend den i cremen.
  • Fordel konditorcremen på mazarintærten.
Jordbærgelé
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Lun jordbærsaften. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i jordbærsaften. Lad blandingen afkøle til den er lillefingervarm.
  • Pynt imens kagen med jordbærskiver og pensl dem med den lune jordbærgeléblanding.
Mere inspiration

God gammeldags jordbærgrød hører sommeren til – smager af gode minder…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denne hjemmeside bruger cookies (herunder tredje-parts-cookies, samt andre sporing teknologier) for at få hjemmesiden til at virke, til markedsføringsformål og for at forbedre din online oplevelse. Vi bruge kun valgfrie cookies med din godkendelse. Du kan til enhver tid ændre i dine indstillinger for cookies. Du kan finde mere informations i vores politik om beskyttelse af personoplysninger og brugerbetingelser