tangerines, fruit, food-1721590.jpg

Du kan bruge appelsinskrald til at lave en lækker mayonnaise

Sådan gør du

Forbagning
  • Ca. 10 min. ved 200° – traditionel ovn.
Bagning
  • Ca. 20 min. ved 175° – traditionel ovn.
Tærtebund
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen løst.
  • Tryk den smuldrede dej ud i en smurt tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Tryk dejen godt op ad kanten.
  • Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen.
Mazarinfyld
  • Pisk smør, sukker og marcipan luftig med en håndmixer. Tilsæt æg og mel, og pisk det godt.
  • Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund og bag den færdig midt i ovnen.
  • Drys chokoladen på den varme bund og lad det smelte. Fordel det over hele bunden og lad kagen køle af, i formen, på en bagerist i ca. ½ time.
Konditorcreme
  • Pisk mælk og æg let sammen i en tykbundet gryde. Pisk sukker, mel og vaniljekorn og -stang i gryden.
  • Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. – eller til melsmagen er væk.
  • Hæld cremen i en skål (fjern vaniljestangen) og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af.
  • Pisk fløden til et let skum og vend den i cremen.
  • Fordel konditorcremen på mazarintærten.
Jordbærgelé
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Lun jordbærsaften. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i jordbærsaften. Lad blandingen afkøle til den er lillefingervarm.
  • Pynt imens kagen med jordbærskiver og pensl dem med den lune jordbærgeléblanding.
Mere inspiration

God gammeldags jordbærgrød hører sommeren til – smager af gode minder…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *