Hydroponisk dyrkning er det nye sort - og nu på DMJX

Sidste skud på stammen indenfor bæredygtighed skulle efter sigende være hydroponisk dyrking af bl.a. grøntsager. Hydro hvad for noget tænker du sikkert?

Skrevet af Charlotte Lange
1 min. read – Publiceret den 24.11.2021

Hydroponisk dyrkning vil kort og godt sige, at man dyrker sine egne krydderurter og grøntsager uden jord. Det er derimod vandet, ilten og næringsstofferne, som får planterne til at vokse. Hvor det normalt kan tage lang tid at vokse, kan en basilikumsplante, som er dyrket hydroponisk, vokse sig mellemstor på kun en uges tid. Det er imponerende 

På DMJX i Aarhus Nord har vi indrettet os i skolens kælder med et lille ‘laboratorie’, hvor vi har plads til dyrkning. Vi synes, det er ret cool at være med til at dyrke nogle grøntsager og krydderurter, som bliver brugt i den daglige madlavning. 

Grunden til, at hydroponisk dyrkning er bæredygtigt er, at når man selv dyrker sparer man transport, og som bonus er de økologiske. Det er vi vilde med i Grab’N Go, for vi vil gerne være med til at gå forrest i at afprøve nye tiltag af i bæredygtighedens tegn.  

Denne hjemmeside bruger cookies (herunder tredjeparts-cookies, samt andre sporingsteknologier) for at få hjemmesiden til at virke, til markedsføringsformål og til at forbedre din online oplevelse. Vi bruger kun valgfri cookies med din godkendelse. Du kan til enhver tid ændre i dine indstillinger for cookies. Du kan finde mere informations i vores politik om Privatpolitik og Cookies Politik.